Senaste nytt

Ingen sommar på fäboden i år…

Tråkiga besked så här i början av sommaren… I år har vi nämligen ingen möjlighet att hålla Antesbodarna öppet. Vi hoppas dock att kunna återkomma framöver.

Men du är självklart alltid välkommen till Avasjö ändå! Besök grottan, gårdsbutiken och övernatta i vår upprustade skola!

Följ oss på Instagram @avasjoby för senaste nytt!

Missa inte lördagen 25/7

Då är det full fart på Antesbodarna!

Från kl. 11:00 finns Emilia Nilsson, som kom trea i Sveriges Mästerkock 2019, på plats på fäboden och lagar kolbullar över öppen eld.

Kl. 14:00 delas fjolårets kulturstipendium ut på fäbodvallen.

Kom till Antesbodarna och köp dig en god kolbulle och njut av fäbodlivet! ☀️

Kulturstipendium och vandring

Glada nyheter! Antesbodarna har blivit fjolårets kulturstipendiat i Åsele kommun. Detta innebär att vi får ett stipendium på 3 000 kronor från kommunen.

Vandra till fäboden

Varje lördag kl. 11 under perioden Antesbodarna har öppet kommer vi att ha en vandring från skolan i Avasjö till Antesbodarna. Pris 50 kronor per person och då ingår dryck vid ankomst till fäboden. Samling vid skolan i Avasjö.

Missa inte våra gulliga små killingar! 😍

Då kör vi!

I morgon är det dags att dra igång årets säsong!

Ni har väl inte missat annonsen i de lokala bladen i Åsele, Dorotea och Vilhelmina samt i lokaltidningen för södra Lappland?!

Säsongen 2020

Sommaren närmar sig och därmed också en sommar på fäbodvallen!

Vi har nu fått ok av kommunen att köra ännu en säsong på Antesbodarna. Det är dock oerhört viktigt att vi alla hjälps åt att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att minimera risken för smittspridning. Därför ber vi er alla att stanna hemma vid minsta symptom. Tänk också på att hålla avstånd till andra besökare när ni är kommer till Antesbodarna.

Fäboden kommer att hålla öppet 7 juli – 2 augusti. Vi har öppet tisdag–söndag, kl. 11:00–16:00.

Vi ses där!

Avslut

Då var säsongen på Antesbodarna över för den här gången! Ett stort tack till alla besökare, roligt att många av er återkommer gång efter gång.

Ett stort tack också till alla sponsorer. Och självklart ett extra stort tack till fäbodstintan Kristina och kiosktjejerna samt alla involverade som arbetat hårt för att hålla fäboden levande i år!

Sista veckan

Då var sista veckan igång! Passa på att besöka fäboden innan vi stänger för säsongen. Vi har öppet kl. 11:00–16:00 till och med 4 augusti.

Säg hej till Ante!

Namntävlingen på fäboden är nu avgjord och lill-kalven har fått sitt namn. På lotten som drogs stod det Ante!

Personen som la det vinnande förslaget är kontaktad.